Evbet

ЕФБЕТ регистрация - Футболни залози

Какво не знаем за Христо Стоичков – Камата?

Христо СтоичковХристо Стоичков навърши 50 години и без никакво съмнение е жива легенда на българския футбол. Разбира се, има много неща, които не знаете за големия футболист, така че ние ще ги споделим с вас в тази статия. Надяваме се, че има какво да научите от нас и ще ви е интересно.

Сигурно не сте запознати, но Стоичков започва да играе футбол с номер 5 в Марица Пловдив. Неговият наставник Огнян Атанасов се интересува от позицията, която Ицо иска да заеме и той избира да бъде либеро. Още от юноша „камата“ демонстрира своя талант в играта.

В началото на 1984 година Христо е искан от Дунав Русе, Хасково и Славия София, но така и до трансфер не се стига. Разочарованието за отборите имащи апетити към него е наистина голямо. Големият вратар от миналото Стоян Йорданов води типичния ляв в Цска и заедно с администратора Любо Царев осъществяват трансфера.

Интересен факт е, че когато Стоичков влиза за пръв път в съблекалнята на червените, треньорът Стойчо Младенов изявява желание да му лъсне обувките. Ицо отвръща, че ще го направи, но само ако селекционерът измие неговите, понеже са били мръсни и кални. Пламен Марков и Георги Димитров му задават въпроса защо е дошъл в Цска, а той отговаря, без да се замисля: „Идвам, защото съм най-добрият“.

Христо Стоичков прави дебют за Българския национален отбор по футбол през 1987 година. Мачът е европейска квалификация между България и Белгия и играе с номер 7. Двубоят приключва 2:0 и камата се представя на добро ниво.

Тодор Живков помага за трансфера на Стоичков в Барселона, тъй като генерал Добри Джуров отказва да пусне футболиста, въпреки големите суми, които испанците предлагат. Естествено, Ицо отива на „Камп Ноу“ и грабва сърцата на публиката с феноменалните си игри. На 01.09.1990 Христо бележи първия си гол за Барса на голямото дерби срещу Еспаньол.

Има и още много неща, които съпътстват личния живот и кариерата на Христо Стоичков, но това са първите му големи стъпки във футбола. Скоро очаквайте продължение на рубриката „Любопитни факти за известни футболисти“ приятно четене.

Evbet © 2017 Всички права запазени. С използването на нашия сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за "Бисквитките". Този сайт не е подходящ за лица под 18 годишна възраст!